Zamieszczone przez andriu79
[O1] Świerszcz w dmuchawie
Zwiń
X
-
[O1] Świerszcz w dmuchawie
Drażniący świerszcz który dostał się do wentylatora podczas wymiany filtra przeciwpyłkowego. Niestety ale jeżeli czegoś się nie zrobi samemu to można być prawie pewnym że będzie trzeba poprawić i tak się stało. Mechanicy zrobili wszystko co trzeba ale nie dopilnowali czegoś co się dostało do dmuchawy i teraz denerwuje, a jak włączę wewnętrzny obieg to można dostać k............ Proszę o pomoc jak podejść do tematu bo autko mam dopiero 3 tygodnie i nie mam bladego pojęcia jak się do tego zabrać.
Dzięki i pozdrowienia dla wszystkichskoda octavia elegance 1.9 TDI/110km, 146tk
musisz odkręcić schowek i jak go juz zdemontujesz to bedziesz widział winowajce.
u mnie przyczyna buczenia byl liść :evil:-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
michal788, ja jak jeszcze nie wiedzialem jak prawidlowo wymienić filtr przeciwpyłkowy, wyciągnąłem stary i włożyłem nowy poprzez podważanie podszybia. Poprzez małą szczelinę udało mi to zrobić, ale o mało nie połamalem plastików.Jednak przy całej operacji, z braku normalnego podejścia i braku możliwości oczyszczenia z brudu calego podszybia, nawpadało mi pod filtr chyba z garść liści. Przy każdym zalaczeniu dmuchawy słychać było terkotanie, buczenie i masę innych niepokojących dźwięków. Zdawałem sobie sprawę jaka czeka mnie praca żeby to wszystko rozebrać i wyczyścić , dlatego postanowiłem spróbować jazdy z włączonym na max ogrzewaniem, ale bez nawiewu , tak żeby całe gorące powietrze nie szło do kabiny , tylko zostalo wewnątrz układu ogrzewania ( wyloty powietrza do środka pozamykane ). Po kilku dniach , liście wyschły na pieprz i po kilkudziesięciu razach gwałtownego załączania wentylatora na wysoki bieg ( otwarte wyloty powietrza ) pozbyłem się wszystkich zanieczyszczeń które się dostały do dmuchawy. Żeby zwiększyć siłę wyrzucanego powietrza do wnętrza , zamykalem i otwierałem na przemian wyloty. Spróbuj , może się uda . Pozdrawiam .Maro
Komentarz
-
-
myślę ze niema co kombinować,mi wyjecie tych lisci zajęło ok 35minut-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Sorry ale się podepnę pod temat.
Ja zauważyłem ostatnio , że z dmuchawy wydobywa się dziwny dźwięk , takie syczenie i najbardziej słychać przy większych obrotach dmuchawy i nie ma róźnicy czy na klimie czy bez... :|Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TomaszekZiomal a kiedy wymieniałes ostatnio filtr przeciwpyłkowy?Bo u mnie podobne objawy sa przy zabrudzonym filtrze.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
Komentarz